Fogyatékkal élők társ és barát kereső közösségi oldala

TALÁLD MEG A

TÁRSAD A FETON!


Én :

Születésnapom :

Keresztnevem :

E-mail címem :

Jelszavam :

Fogyatékosságal élek :

Lakhelyem :

 

A regisztráció gomb lenyomásával kijelented, hogy elolvastad az Általános Szerződési Feltételeket és az Adatvédelmi nyilatkozatot és egyetértessz a bennük találtakkal!

Belépés :

E-mail cím :

Jelszó :

Ők is társat keresnek :

Zsuzsi

48 éves

Nekomimi94

24 éves

Ajryn

61 éves

mjoco19550

63 éves

Gergely

36 éves

Éva

69 éves

Csatlakozz még ma! És ismerkedj meg több száz új emberrel!


Üdvözöllek a FETO.hu -n Magyarország első és egyetlen fogyatékkal élők társkereső oldalán!


FETO – Ahol barátok vesznek körül Ismerkedj, építs kapcsolatokat, érezd jól magad. Egy lehetőség, hogy új barátokat szerezz. Egy hely ami sokkal több mint egy honlap, egy igazi közösség.


FETO – Ahol megtalálhatod Te is a párod. Lehet, hogy életed párja itt vár Rád, ne szalaszd el a lehetőséget!


FETO – Ahol az egyenlőség mindenkinek jár. Szeretettel várjuk azokat, akik fogyatékkal élnek és/vagy azokat, akik szívesen ismerkednének-beszélgetnének fogyatékkal élőkkel.


FETO – A Te oldalad


FETO - Speciális társkereső


Két év után még rengeteg rokkant vár felülvizsgálatra


Eddig alig több mint 57 ezer megváltozott munkaképességű ember komplex felülvizsgálatát végezték el az orvosszakértők, és még 135 ezren hátra vannak – írja a Világgazdaság. A Széll Kálmán-tervben és a konvergenciaprogramban a kormány azt tűzte ki célul, hogy a csaknem 200 ezer, korábban rokkanttá nyilvánított ember közül minél többet vissza kell terelni a munkaerőpiacra. 2012 januártól alapjaiban változtatottak a fogyatékos-ellátások rendszerén, megszűntetve a rokkantnyugdíjat, és komplex felülvizsgálatra kötelezve 195 ezer 57 év alatti rendszeres szociális járadékost, illetve volt III-as csoportú rokkantat – olvasható a Világgazdaságban. Doncsev András, az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára szerint a 2012 januárja és 2013 december 31. között felülvizsgáltak 52 százalékánál nem hogy csökkent volna, de nőtt az össz-szervezeti egészségkárosodás mértéke, és csupán 19 százalékuknál állapítottak meg – a leleltek és az orvosi szakvélemények alapján – javulást a szakértők. Vagyis a valamivel több, mint 57 ezer felülvizsgálat során így 29946 esetben állapotromlást, 10660-ben javulást, és 16476 esetben stagnálást állapítottak meg. A felülvizsgálatok nyomán 5962 megváltozott munkaképességű embernek szűnt meg az ellátásra jogosultsága. A rokkantak felülvizsgálatával megbízott Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal (NRSZH) korábban közölte, hogy az új igények elbírálása hasonló eredménnyel jár, vagyis a rokkantsági ellátást igénylők többsége valóban nem képes munkát végezni. Ehhez képest a kormány 2013 végéig összesen 217 milliárd forint megtakarítást remélt a költségvetésben a rokkantsági rendszer átalakításától.


Vissza a főoldalra

Csatlakozz még ma! És ismerkedj meg több száz új emberrel!