Fogyatékkal élők társ és barát kereső közösségi oldala

TALÁLD MEG A

TÁRSAD A FETON!


Én :

Születésnapom :

Keresztnevem :

E-mail címem :

Jelszavam :

Fogyatékosságal élek :

Lakhelyem :

 

A regisztráció gomb lenyomásával kijelented, hogy elolvastad az Általános Szerződési Feltételeket és az Adatvédelmi nyilatkozatot és egyetértessz a bennük találtakkal!

Belépés :

E-mail cím :

Jelszó :

Ők is társat keresnek :

dömötör

88 éves

Tamás

30 éves

Peti

44 éves

sipos Tam

36 éves

András

45 éves

Nekomimi94

24 éves

Csatlakozz még ma! És ismerkedj meg több száz új emberrel!


Üdvözöllek a FETO.hu -n Magyarország első és egyetlen fogyatékkal élők társkereső oldalán!


FETO – Ahol barátok vesznek körül Ismerkedj, építs kapcsolatokat, érezd jól magad. Egy lehetőség, hogy új barátokat szerezz. Egy hely ami sokkal több mint egy honlap, egy igazi közösség.


FETO – Ahol megtalálhatod Te is a párod. Lehet, hogy életed párja itt vár Rád, ne szalaszd el a lehetőséget!


FETO – Ahol az egyenlőség mindenkinek jár. Szeretettel várjuk azokat, akik fogyatékkal élnek és/vagy azokat, akik szívesen ismerkednének-beszélgetnének fogyatékkal élőkkel.


FETO – A Te oldalad


FETO - Speciális társkereső


Megváltozott munkaképességűek foglalkoztatási kedvezményei


Megváltozott munkaképességűek foglalkoztatási kedvezményei – avagy ezért kaphatsz könnyebben munkát, ha fogyatékkal élő vagy!

  0 százalék SZOCHO, vagyis járulékmentes foglalkoztatás Az igazi motiváció ebben a támogatási rendszerben az, hogy azok a munkavállalók, akik jogosultak rehabiltációs kártya kiváltására (melyet az adóhatóság állít ki részükre) úgy vehetnek részt a foglalkoztatásban, hogy a cégek az egészségkárosodott személy foglalkoztatásának teljes időtartamára teljes munkáltatói járulékmentességet kapnak akkor, ha a dolgozó bére a minimálbér kétszeresét nem haladja meg. (2013 szeptemberéig mintegy 20 ezren tudtak munkába állni azok közül, akik kiváltották a 2012-ben bevezetett kártyát.) Egyéb kedvezmények, lehetőségek Akkreditált munkáltatók számára további kedvezmények állnak rendelkezésre: foglalkoztatási támogatás (bér –és költségkompenzáció). Egy fő megváltozott munkaképességű személy után 1.120.000 Ft/fő/év költségvetési támogatásban részesülnek a cégek, ennek köszönhetően tavaly több mint 30 ezer fő megváltozott munkaképességű ember tudott munkát vállalni, vagy tarthatta meg már meglévő munkahelyét. Pályázni lehet mindezeken felül a munkahelyek rehabilitációs célú kialakítására, átalakítására, akadálymentesítésére, ha a munkáltató a rehabilitációs hatóság komplex minősítése szerinti megváltozott munkaképességű személy vagy fogyatékossági támogatásban részesülő személy foglalkoztatását biztosítja munkaszerződéssel, legalább napi 4 órában. Röviden érdemes még megemlíteni a vállalkozások számára az európai uniós források által teremtett lehetőségeket. Az Új Széchenyi Terv pályázatain rehabilitációs foglalkoztatás céljára elérhető források (ezen pályázatok egy része már lezárult, ill. jelenleg is zajlik) meghaladják a 20 milliárd forintot. A rehabilitációs hozzájárulás Egy cég számos pozitív ösztönző (támogatás, kedvezmény) mellett egy komoly „büntetés” jellegű tétellel is ösztönözve van arra, hogy megváltozott munkaképességű, fogyatékkal élő munkavállalók alkalmazása mellett döntsön. Ez az úgynevezett rehabilitációs hozzájárulás, amelyet azoknak a cégeknek kell megfizetni, amelyek az összlétszámuk 5 százalékánál kevesebb megváltozott munkaképességű személyt foglalkoztatnak. A hozzájárulás mértéke 965.400 forint/fő/év. A munkadó rehabilitációs hozzájárulásának éves összege a kötelező foglalkoztatási szintből hiányzó létszám és a rehabilitációs hozzájárulás szorzata. A munkadó akkor kötelezett rehabilitációs hozzájárulás megfizetésére, ha a foglalkoztatottjainak száma éves átlagban 25 főnél több. (2012 előtt 20 fő felett kellett ezt a közterhet megfizetni.)  


Vissza a főoldalra

Csatlakozz még ma! És ismerkedj meg több száz új emberrel!